Chimia Altfel

Status: Fundraising

Susține proiectul „Chimia altfel” și ajută mai mulți elevi români să descopere frumusețea științei!

Mulți dintre elevii români se simt descurajați când trebuie să învețe chimia, iar acest lucru se întâmplă adesea din cauza modului abstract și discursiv de predare.

Raised:

16,847 RON

Supporters:

8

Donations:

202

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Susține proiectul „Chimia altfel” și ajută mai mulți elevi români să descopere frumusețea științei! 

 

Mulți dintre elevii români se simt descurajați când trebuie să învețe chimia, iar acest lucru se întâmplă adesea din cauza modului abstract și discursiv de predare. În timp ce programa avansează rapid, copiii sunt de multe ori simpli spectatori la lecția ținută de profesor, iar prin fața ochilor le trec informații seci pe care le uită cu repeziciune. În timp, ajung să acumuleze lacune din ce în ce mai greu de trecut, în timp ce motivația lor scade.

 

Pentru a le trezi copiilor interesul pentru știință, am creat un program de formare a profesorilor de chimie din școlile de stat, astfel încât aceștia să folosească la clasă metode moderne de predare, bazate pe investigație. Validate la nivel internațional, metodele sunt menite să le trezească copiilor curiozitatea, să îi determine să verifice ipoteze, să le dezvolte capacitatea de a raționa și de a găsi soluții, să îi încurajeze să lucreze în echipă. În cadrul programului „Chimia Altfel”, venit în continuarea programului de succes „Fizica Altfel”, am reușit să formăm peste 270 de profesori de chimie și să le oferim instrumente metodice pentru a crea lecții de neuitat. „La ora de chimie, fiecare dintre noi este propriul său profesor. Investigăm, descoperim și ne explicăm singuri utilizând multe metode captivante ce te fac să te simți ca un mic Sherlock Holmes ce încearcă să descopere cheia misterului”, spunea unul dintre copiii cărora li s-a predat altfel chimie.

 

Avem nevoie de susținere pentru a ajunge la 8000 de elevi, formând 160 de profesori să predea altfel chimia la clasă. În 2-3 ani, 30 000 de copii ar putea învăța prin investigație chimia.  

 

Costul proiectului este de 100 000 lei.

 

Anul acesta, la Gala Oameni pentru Oameni, CEAE a primit premiul pentru Inovație, ca recunoaștere pentru programul „Chimia Altfel” și pentru schimbările pe care le-a adus în predarea științelor exacte în România.